اثر عقل سرخ ایرج اسکندری در حراج مدرن تهران

تعداد بازدید:۱۰۳۰

عصر روز جمعه ۲۴ دی ما ۱۴۰۰ حراج مدرن تهران با فروش ۱۵۸ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومان به کار خود پایان داد. در این حراج اثر ۴ لته ایی عقل سرخ از دکتر ایرج اسکندری استاد پیشکسوت دانشگاه هنر و عضو هیئت علمی دانشکده هنرهای تجسمی با شش برابر قیمت پایه بیشترین رشد قیمت را در میان آثار ارائه شده در حراج تهران به خود اختصاص داد. قیمت پایه این اثر هنری ۲۰۰ میلیون تومان تخمین زده شده بود که قیمت نهایی آن یک میلیارد و دویست میلیون تومان فروش رفت. در بخشی از استیتمنت عقل سرخ ایرج اسکندری می خوانیم:
مجموعه آینه ها در آثار ایرج اسکندری روایتی انتزاعی از مضامین عرفانی است ترکیب هندسی رنگ متریال و نحوه مواجهه هنرمند با سنت های فرهنگی و تصویری ایرانی و اسلامی زبانی معاصر یافته و دیروز را به امروز متصل می کند. تابلوی پیش رو با عنوان 《عقل سرخ 》 که به وضوح به اثری با همین عنوان از شیخ اشراق شهاب الدین سهروردی اشاره دارد از آثار متأخر همین مجموعه است. آیینه که در عرفان و هنر اسلامی به عنوان بازتاب دهنده نور شناخته شده در این تابلو بیانی تازه و امروزی یافته است مخاطب در مواجهه با این اثر وجهی تکه تکه از صورت خود را می بیند که در حقیقت یک پیکره است. سهروردی نیز در عقل سرخ در روایتی از داستان تمثیلی سیمرغ از سی مرغ سخن می گویند که یک تن واحد را ساخته اند.

گزارش : منیر طهانی